Rabu, 30 Mei 2012

Inxpiracy:Tandoori Kurau



Bahan-bahan: 
3 keping ikan
kurau 
1 biji liamu purut 
1 sudu besar halia (dicincang halus) 
2 biji bawang putih (dicincang halus) 
5 sudu besar yoghurt 
1 sudu kecil serbuk cili 10 gm serbuk ketumbar 
10 gm jintan halus 
Setangkai daun ketumbar (dipotong halus) 
Garam dan lada hitam secukup rasa 
2 sudu besar minyak sapi 
Cara: 
 
1.     Gaul bawang putih, halia, yoghurt, serbuk cili, rempah, garam dan lada hitam dalam sebuah mangkuk. 

2.     Ikan kurau dibersihkan dan perap sekurang-kurangnya tiga jam. 

3.     Setelah itu, sapu sedikit minyak sapi dan panggang selama 15 hingga 20 minit. 

4.     Hidangkan bersama roti atau nasi. 

0 ulasan:

Catat Ulasan